You are here

Introduction to BLE System Design + Advanced BLE System Design | Cypress Semiconductor

Introduction to BLE System Design + Advanced BLE System Design

Workshop Sponsor: EBV Elektronik

Workshop Date: April 28th, 2016

Workshop Address: Google Map Link

Piazza Lonigo Adelaide 8/11

35030 Sarmeola di Rubano (PD)

Workshop Start / End Time: 8:30am - 5:00pm

​Food Provided: Breakfast & Lunch

Workshop Contact Person: Giordano Maschio 


PSoC® 4 BLE is an easy-to-use, ARM® Cortex™-M0 based, single-chip solution which integrates programmable analog front ends, programmable digital peripherals, CapSense® technology for touch-sensing, and a Bluetooth 4.2 LE (Low Energy) or Bluetooth Smart radio.

PRoC® BLE is an easy-to-use, ARM Cortex-M0 based, single-chip solution which integrates a Bluetooth 4.2 LE radio and Cypress’s CapSense technology for touch-sensing.

Workshop Objectives:  

By the end of this workshop, you will:

  • Understand Cypress’s BLE one-chip solutions including PSoC 4 BLE and PRoC BLE
  • Understand the BLE architecture
  • Learn how to use Cypress’s BLE solutions and development environment to implement: 
    • BLE connections with PSoC 4 BLE and PRoC BLE
    • One-chip, sensor-based, system designs with BLE connectivity for the Internet of Things (IoT)
    • One-chip, CapSense® touch-sensing user interface designs with BLE connectivity
    • Over-the-air (OTA) Firmware Upgrade
    • New Bluetooth 4.2 Features
    • Multi-Role BLE Design

Workshop Agenda:

Time Topic
0:00 (05 min) Bluetooth and PSoC Terms
0:05 (10 min) Demo : PSoC Creator™ and BLE Pioneer Kit Overview
0:15 (10 min) Cypress BLE Solution Overview
0:25 (10 min) Demo : BLE Component Overview
0:35 (25 min) Lab: Setup a BLE Connection
1:00 (20 min) BLE Architecture Overview
1:20 (25 min) Lab: IoT Sensor-Based System Design
1:45 (25 min) Lab: CapSense Design with BLE Connectivity
2:10 (30 min) Demo: Upgrading to Bluetooth 4.2
2:40 (50 min) Lab: Over-The-Air (OTA) Firmware Upgrade 
3:30 (60 min) Session break (Lunch)
4:30 (60 min) Lab: Bluetooth 4.2 Features
5:30 (50 min) Lab: Multi-Role BLE Design
6:20 (10 min) Cypress BLE Modules
6:30 (30 min) Wrap-Up and Open Questions
7:00 End of Workshop


Required Software (preinstall before the Workshop):

Required Hardware:

Register now for an Energy Harvesting Design Workshop near you.


Workshop Registration