You are here

MINIPROG 3 | Cypress


Summary: 6 Replies, Latest post by Bob Marlowe on 26 Jul 2012 01:24 PM PDT
Verified Answers: 0
Last post
Log in to post new comments.
user_48311473's picture
71 posts

I have received the CY8CKIT-001 PSoC Development KIT.

The PSoC programmer don't dettects the MINIPROG3. I have read it must be dettected automatically, since it comes from a USB port.

In fact I have the MINIPROG 1 and it is detteccted automatically. 

Basically the slider port selecction into the psoc programmer is empty.

If I go to:

Project ==>Settings ==> Debugger

Select ICE Device:

Is empty too.

Must I configure something?

Thanks for all.

user_48311473's picture
71 posts

I have available the USB drivers and intalled properly.

Even so, the computer don't recognize it.

I'm sure it's a problem about the drivers.

It is possible the USB MINIPROG 1 drivers would be in conflict with the MINIPROG 3 drivers?


gerg's picture
1 post


I seem to have the same problem. I have the following setup:

  • Windows XP SP3 (32-bit)
  • PSoC Designer 5.1 SP2 (just installed)
  • Miniprog3 Rev A with the latest firmware installed using PSoC 3.13
  • Miniprog3 windows driver is version

In PSoC designer, I can select the programmer and program the target with no problems.

If I go to Project->Settings->Debugger, the Select ICE Device is empty.

I've just been moved onto an urgent project and haven't used the PSoC family before. However, everything in the Cypress documentation suggests I should be able to debug a PSoC1 with a Miniprog3. Does anyone have any idea what might be going on?



user_14586677's picture
7649 posts

I have had similiar problems on Miniprog 1, and power cycle the Miniprog

by unplugging it sometimes fixes issue.


Other times I go to "Computer", "Properties", "Device manager" and uninstall

the driver, initiate a HW rescan, sometimes a reboot. Windows XP, Vista.


No magic answer here.


Regards, Dana.

Arvind Krishnan's picture
Cypress Employee
143 posts

Does your system's Device Manager show any "Unknown devices"?


If yes, Uninstall that entry, and try re-connecting and installing the drivers again.


Make sure you have the drivers installed (check whether there's a Windows Driver package entry for it under Add/Remove programs in your system's Control Panel), else re-install PSoC Programmer and try again.


If nothing works you might be have a defective unit  :(

Arvind Krishnan's picture
Cypress Employee
143 posts


The Miniprog3 doesn't show up under Debugger options in Designer. You'll only be able to see the CY3215 ICE debugger there, when it is connected to the PC.



user_1377889's picture
6659 posts

When using Miniprog 3 and PSoC 1 you should connect your target with the SSP-connector and not with the SWD which is used by the ICE.

When using Miniprog 3 and PSoC3 or 5 you should connect your target with the SWD-connection (ribbon-cable) and set in the options everything accordingly.

In Creator use Debug -> Select Debug Target and see, if Miniprog shows up.



Log in to post new comments.