You are here

PIR motion sensors problem | Cypress Semiconductor

PIR motion sensors problem

Summary: 8 Replies, Latest post by bobgoar on 25 Mar 2016 01:18 PM PDT
Verified Answers: 2
Last post
Log in to post new comments.
Sanya Serdyuk's picture
User
26 posts

Hey everyone, I got stacked with PIR sensors, I want to try it in simple proj. like - sensor caught some movement and LED turns on.Here is my project.
 

user_1377889's picture
User
10803 posts

To be honest, a brief description of "what works and what doesn't" would help. And what kind of board are you using? Did you measure the input to the pir pin? Did you test your logic by applying a logic high voltage instead of the pir?

 

Bob

Sanya Serdyuk's picture
User
26 posts

I've tried to use button instead of PIR, everything works if set drive mode - resistive pullup and drive state - low. I have pioneer kit - cy8ckit042. Probably problem is in that state and mode. 

user_242978793's picture
User
1485 posts

Here is a program that uses PIR sensors.  It has some extra items but should work for you.

Sanya Serdyuk's picture
User
26 posts

Error: prj.M0051: Unable to open the workspace "Ultrasonic sensor based distance measurement.Bundle02.cywrk": (Root element is missing.). Address the error and try again.
Have you some idea what it is ?

user_242978793's picture
User
1485 posts

Here is a booklet on the issue also.

user_242978793's picture
User
1485 posts

Here is another app note with code.

Attachments: 
user_1377889's picture
User
10803 posts

Depending on the PIR output I would try using High-Z digital drive mode.

 

Bob

user_242978793's picture
User
1485 posts

You must unzip the file before you can load it into Psoc Creator.

Log in to post new comments.